Sligro en Sperwer kopen Edah

Sligro Food Group en Sperwer Holding kopen de Edah- en Edah Lekker & laag-formules van het noodlijdende Laurus. In totaal worden 223 winkels van deze formules door een consortium, gevormd door deze twee bedrijven, overgenomen. De koopprijs is voorlopig vastgesteld op 221 miljoen euro.

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond. Alle Edah-medewerkers behouden binnen het nieuwe consortium hun baan. De aangekochte winkels hebben samen een verkoopvloeroppervlakte 234.000 vierkante meter, en waren vorig jaar goed voor een omzet van 880 miljoen euro.

De kans lijkt aanwezig dat de prijzenoorlog weer in alle hevigheid zal losbarsten door de verkoop van Edah. Nog maar twee weken geleden stelde Sperwer-topman Jaap Lagerweij op het evenement Retail Vision 2006 dat met de verkoop van Edah veel winkelmeters met een te hoge verkoopwaarde op de markt komen. De koper van Edah moet al die meters zien te herpositioneren, waardoor de marges nog verder omlaag zullen gaan, aldus de strekking van het betoog van Lagerweij.

De verkoop van een deel van de Konmar-winkels lijkt ook nabij. Volgens enkele analisten is Jumbo de belangrijkste gegadigde voor overname van deze keten. Jumbo zou in onderhandeling zijn over twaalf kleinere vestigingen. Deze zouden voornamelijk in het zuidwesten van het land liggen.

De 29 grotere Konmars gaan waarschijnlijk naar Albert Heijn. Volgens het Financieele Dagblad is Laurus echter ook in onderhandeling met een grote internationale partij. Volgens geruchten gaat het daarbij om Wal-Mart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!