Onderzoek naar branden bij Blokker

De Belgische en Nederlandse politie en justitie gaan de reeks branden bij Blokker-winkels onderzoeken. Aanleiding hiervoor is de grote brand bij de Hengelose Blokker-vestiging afgelopen weekeinde. Daarbij werden behalve een Blokker, ook een Kruidvat- en een Time Out-vestiging beschadigd, net als een voormalige bioscoop en meerdere appartementen. De schade loopt in de miljoenen euro’s.

Sinds 2001 zijn tien filialen van Blokker in vlammen opgegaan. In januari viel een vestiging in Krommenie nog ten prooi aan het vuur. In België zijn in 1997 al zeven winkels in vlammen opgegaan, en ook vorige week werd daar nog een filiaal verwoest door het vuur. Volgens de Belgische justitie was in acht gevallen sprake van brandstichting, steeds op dezelfde manier. Daaruit wil het nog niet concluderen dat er een verband tussen de branden bestaat, “Maar we sluiten niets uit.”

In Belgische media wordt al enige tijd een verband gelegd met enkele jaren oude uitlatingen van Jaap Blokker in een jaarverslag van het bedrijf. Daarin legde hij een verband tussen allochtonen en criminaliteit. Volgens Blokker Holding is een verband tussen die uitlatingen en de branden echter “totale onzin.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!