NMa onderzoekt overname Konmars

De mededingingsautoriteit NMa gaat de Konmar-overname van Ahold onder de loep nemen. Daarbij zal naar verwachting vooral gekeken worden naar Konmar-vestigingen die in de buurt van al bestaande Albert Heijn- of C1000-winkels liggen. Vijf Albert Heijn-filialen liggen in de directe nabijheid van een Konmar. In Utrecht Overvecht is een zebrapad bijvoorbeeld het enige dat de winkels scheidt.

Albert Heijn zegt echter geen moeilijkheden te verwachten. Een woordvoerder: “Wij vragen om toestemming voor de overname van 23 Konmar-vestigingen en zien wel hoe de NMa daarop reageert.” Het wordt “een heel gepuzzel” volgens een Schuitema-woordvoerder. “De NMa kijkt echt per locatie naar de marktsituatie, maar tegelijkertijd wel verder dan de aanwezigheid van een C1000 in een bepaalde stad, of een bepaald dorp. We wachten het oordeel vol vertrouwen af.”

Albert Heijn heeft op dit moment een marktaandeel van 27 procent, en Schuitema met C1000 van vijftien procent. Ahold, deels eigenaar van Schuitema, krijgt er nu twee procent bij, waarmee het totale marktaandeel in feite uitkomt op 44 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!