Durex houdt condoomprijs hoog

Condooms zijn in ons land een stuk duurder dan in de ons omringende landen. De inkoopprijzen voor de groothandel liggen hier veertig tot vijftig procent hoger dan in bijvoorbeeld Duitsland. Dat heeft Durex-producent SSL becijferd.

Nederlandse retailers kunnen echter geen goedkope Duitse Durex-condooms inslaan en in Nederland verkopen. Dat mag namelijk niet door het Besluit op de Medische Hulpmiddelen. Die bepaalt dat op de verpakking de taal moet staan van het land waar het product verkocht wordt. En in Duitsland brengt SSL alleen Duitstalige Durex-verpakkingen op de markt. Hierdoor kost een pakje met tien condooms bij ons negen tot twaalf euro, en bij onze oosterburen slechts vijf euro.

Volgens SSL’s marketing manager F. Smits bepaalt de groothandel de verkoopprijs, en niet Durex. Wel wordt een Europese bandbreedte aangehouden voor de prijs die in rekening wordt gebracht aan de groothandels. Echter, in Duitsland en enkele andere landen ligt de groothandelsprijs duidelijk onder de bandbreedte, en in Nederland juist bovenin.

SSL’s werkwijze is niet in strijd met Europese regels, stelt Smits. “Met 31 procent marktaandeel in Europa weten we dat we constant onder een vergrootglas worden gehouden door eurocommissaris Kroes. We letten er daarom goed op dat we alles volgens lokale wetgeving doen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!