Voor de negende maand op rij ligt de omzet van de detailhandel hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. In april kwam de omzet van de detailhandel in ons land uiteindelijk vijf procent hoger uit dan in april 2005. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De prijzen stegen in de vierde maand van dit jaar met 0,4 procent, het omzetvolume met 4,6 procent.

Met name de non-foodsector zit flink in de lift. Winkels in deze sector zagen hun omzet in april gemiddeld met liefst 6,6 procent toenemen. Met name dankzij een 6,9 procent hoger omzetvolume – de prijzen lagen namelijk iets lager dan in april 2005. Woninginrichting was de absolute topper, met negen procent omzetstijging, gevolg foor winkels in huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica.

De food- en genotsmiddelensector zag zijn omzet gemiddeld met 2,5 procent omhoog gaan. Die stijging wordt met name veroorzaakt door de prijzen, die in april anderhalf procent hoger lagen. Het omzetvolume steeg namelijk slechts licht, met 0,9 procent.