Symposium schetst stad van toekomst

Het tweejaarlijkse Schuitema Vastgoedsymposium schetste gisteren de stad van de toekomst. Futuroloog Paul Ostendorf, een van de sprekers, maakte het kernthema 'De Veranderende Stad' concreet. Volgens Ostendorf zal in de nabije toekomst de chip een dominante positie innemen. Betalen aan de kassa, afrekenen van vliegtuigtickets, dat maakt de chip binnenkort eenvoudiger, waardoor de grenzen tussen bedrijven en landen zullen vervagen.

Minister Pechtold van Grote Stedenbeleid gaf een lezing voor een vol theater De Flint in Amersfoort. Hij onderstreepte het belang van samenwerking in steden, om ten volle de vitaliteit van de grote stad uit te spelen. Na de lezing schonk Piter Affourtit, voorzitter van de NRW, Pechtold het eerste exemplaar van het essay 'De Veranderende Stad - pijlers van retaildynamiek - op weg naar 2020' (foto). 

In het essay bepleiten retailkenners Henk Gianotten en Johan Haringsma het belang van een dominante, proactieve rol voor de NRW in de discussie over een nieuw winkelareaal in Nederland. Na de middag gaven Wim Linthorst, directeur Vastgoed & Acquisitie van Schuitema, Pieter Affourtit, nog een gesmaakt slotdiscours. Het symposium van Schuitema werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met de NRW.

Voor een uitgebreid beeldverslag, consulteer het fotoarchief op RetailAgenda.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!