Graafwerken storten winkeliers in financiële put

Winkeliers in minstens honderd gemeenten lopen schade op door opgebroken stoepen of straten. De hoge schadeposten die daaruit resulteren, zijn de winkelhouders beu. Volgens MKB-Nederland lopen ongeveer 10.000 retailers naar schatting vijftig miljoen euro aan inkomsten mis. De individuele schade schommelt sterk, maar loopt al gauw in de duizenden euro’s per ondernemer.

"Werken duren steevast langer en kosten meer dan gepland", is een veelgehoorde klacht. "Gemeenten minimaliseren vooraf de overlast die de werken veroorzaken, maar moeten dan hun burgers teleurstellen", meent Kees Verhoeven, secretaris detailhandel van MKB-Nederland.

"Gemeenten horen de wegenwerken beter op elkaar af te stemmen", zegt Verhoeven. "Zo is het ene project in het centrum van Arnhem nog niet klaar en het stationsplein wordt al opengebroken. Tientallen winkels zijn hierdoor gewoon onbereikbaar."

Het MKB vraagt duidelijke richtlijnen van de gemeenten in overleg met de VNG. "Straten mogen in een paar jaar tijd niet meer twintig keer worden opengelegd. Die wantoestand moeten we via overleg uit de wereld helpen", besluit Verhoeven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!