Lucardi verkocht aan Zweeds bedrijf

Retail Network verkoopt zijn juweliersketen Lucardi aan het Zweedse Klockgrossisten i Norden AB (KIN). Behalve de 79 Lucardi-vestigingen nemen de Scandinaviërs ook logistieke activiteiten over die Lucardi voor de Imasgroep (Lucardi en Siebel) verzorgt, net als de groothandelsactiviteiten voor Kijkshop en Scapino.

“De verkoop van Lucardi past binnen de doelstelling van Retail Network om meerwaarde te creëren door het ontwikkelen van een portefeuille van sterke winkelformules die de voorkeur van consumenten genieten”, aldus een verklaring van de retailorganisatie. Lucardi en Siebel zijn de afgelopen jaren flink onder handen genomen en geherpositioneerd.

Dat heeft geleid tot “een rooskleurige toekomst voor Lucardi waarmee het een uitstekende overnamekandidaat werd voor Klockgrossisten i Norden AB”, aldus Retail Network. Lucardi moet voor de Zweden een springplank vormen voor uitbreiding naar andere Europese landen.

Retail Network-topman Tom Heidman is zeer tevreden met de verkoop. “Het gaat om een zogenaamde activa-deal, waarop Retail Network een forse boekwinst heeft kunnen realiseren.” Hoeveel geld precies gemoeid is met de verkoop, is niet bekend. Eerder al verkocht Retail Network de Hans Anders Groep en Scapino.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!