Ondernemers Wallen geterroriseerd

Een groep junks zorgt voor grote overlast omdat zij toeristen, consumenten en ondernemers lastig vallen en bedreigen. Het zou gaan om een ‘nieuwe generatie’ junks, die zich soms met tachtig man tegelijk in één straat bevinden. Ze zouden intimideren en grof geweld gebruiken om aan geld te komen. De ondernemers klagen dat er veel te weinig politie aanwezig is in het gebied.

Een eigenaar van een coffeeshop en een café in de Warmoestraat: “Dit stukje Warmoestraat is net een jungle. De oudere junks en dealers hadden nog respect voor ons, maar met die nieuwe lading is het vreselijk. Ze bedreigen toeristen met een mes, dealen voor onze deur.” Een andere ondernemer: “Er is hier gewoon veel te weinig politie. Soms maar drie agenten voor het gebied van de Nieuwmarkt tot aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Daar schrikken die junks niet van.”

Meerdere ondernemers ontvingen onlangs een brief met een doodsbedreiging, naar aanleiding van een incident waarbij een junk een vrouw met twee kinderen lastigviel. “Stop met het gedrag dat jullie hebben vertoond, voordat het fataal wordt voor jullie allemaal (…) Teringhonden, als jullie één van onze donkere broeders lastigvallen, dan kunnen jullie oorlog verwachten. De tent wordt een bloedbad met personeel en al.”

De politie stelt dat er nog geen officiële aangifte is gedaan van de doodsbedreigingen. Een woordvoerder: “Er heeft zich vorige week wel een incident voorgedaan, waar over en weer klappen zijn gevallen, maar geen van de betrokkenen heeft daar bij ons melding van willen maken. Overigens delen wij de mening van de ondernemers niet dat er sprake is van een nieuwe generatie junks en dealers in deze buurt, in onze optiek is het nog steeds de ‘oude garde’ die er de dienst uitmaakt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!