“Minder verspillen, vaker naar super”

Consumenten moeten vaker naar de supermarkt gaan, om zo minder etenswaren te verspillen. Dat stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. “Met name versproducten blijven zo niet te lang in de koelkast van de consument liggen.” Het CBL haalt het onderzoek ConsumentenTrends 2006 aan, waaruit bleek dat het gemiddeld aantal bezoekjes aan de super gedaald is van 2,6 naar 2,5 per week.

“Door de hoge winkeldichtheid heeft iedereen wel een supermarkt in de buurt en door de avondopening kun je er bovendien ook ’s avonds na het werk terecht. In het weekend door een drukke supermarkt volle karren inladen, waarvan je wellicht later in de week veel moet weggooien, hoeft dus niet. Door vaker in de week boodschappen te doen, kun je met dit zomerweer bovendien ook eens een spontane barbecue inplannen”, aldus het CBL.

Uit onderzoek van het consumentenplatform van het ministerie van Landbouw bleek dat ieder huishouden jaarlijks driehonderd kilo voedsel weggooit. Een verstreken houdbaarheidsdatum is de belangrijkste datum.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!