Winkeldiefstal: politie komt later

De politie komt in de toekomst niet meer meteen in actie bij winkelinbraken. Dat is het gevolg van een nieuw beleid van de dienders, dat in samenwerking met de beveiligingsbranche is opgesteld. De politie krijgt volgens eigen zeggen namelijk teveel loze meldingen binnen.

Vanaf 1 januari 2007 wordt iedere inbraakmelding eerst geverifieerd. Met andere woorden: de politie komt pas in actie als het zeker weet dat er echt sprake is van inbraak. Onverteerbaar, aldus het Platform Detailhandel. Voorzitter Herman van der Geest: “Op zeer korte termijn moeten winkeliers hun beveiligingssystemen drastisch gaan aanpassen. Doen ze dat niet dan komt de politie straks niet meer.”

Daarbij wijst hij op het totaal aantal winkeliers dat vorig jaar slachtoffer werd van een inbraak. Dat lag – ondanks de valse meldingen – toch nog op 16.000, goed voor een schadepost van tweehonderd miljoen euro. “Er wordt hierover niet of nauwelijks met ons gecommuniceerd. Maar ondertussen zijn veel winkeliers erg verontrust. Ze hebben de afgelopen jaren al heel veel geïnvesteerd in beveiliging en nu ziet het er naar uit dat ze opnieuw duizenden euro’s moeten gaan neerleggen.”

Het Nederlands Politie Instituut begrijpt niets van de ophef. Een woordvoerder: “De alarmcentrales krijgen per jaar meer dan twee miljoen meldingen, waarvan het leeuwendeel loos is. Nu al worden er een heleboel uitgefilterd, maar nog steeds rijdt de politie meestal voor niets. Dat kost gewoon teveel tijd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!