20% Duitse foodbedrijven gaat fout in

Een op de vijf levensmiddelenbedrijven in Duitsland overtreedt gezondheidsregels. Dat heeft het Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit bekendgemaakt. Tijdens twintig procent van de in het afgelopen jaar uitgevoerde controles werden namelijk fouten geconstateerd.

Meestal (49 procent) betrof het daarbij fouten in de administratie. Vijftien van de honderd keer ging het om bedorven voedingsmiddelen, of producten die teveel ziektekiemen bevatten. Verontreiniging, zoals bestrijdingsmiddelen of glassplinters, waren goed voor negen procent van de gevallen.

IJs en andere desserts vormden de meest kwetsbare productgroep (21,4 procent van de overtredingen), gevolgd door vleeswaren (20,2 procent), groenten en fruit (10,3 procent) en koffie, thee en chocolade (9,4 procent).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!