AH reikt personeel dc de hand

Albert Heijn probeert de stellingenoorlog met het personeel van de distributiecentra te beëindigen. Met een stapsgewijze loonsverhoging van drie procent en meer vaste werknemers in plaats van uitzendkrachten treedt de grootgrutter het personeel tegemoet. Het voorstel is donderdag al naar FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond verstuurd. Gisteren vergaderden de vakbonden over de plannen.

De lonen zouden volgens het voorstel van AH per 1 april 2006 en per 1 april 2007 met anderhalf procent verhogen. Het percentage uitzendkrachten moet ook geleidelijk dalen, tot 26 procent op 1 juli van volgend jaar en tot 23 procent een jaar later. “Dat laatste percentage stond nu al in de CAO ingeschreven,” vindt Arie van der Pijl, bestuurder van FNV Bondgenoten, “maar de marktleider hield er zich niet aan.”

“Dat AH toegeeft is op zich al positief”, volgens van der Pijl. “Maar de achterban gaat hier waarschijnlijk niet mee akkoord. De looptijd van de CAO wordt ook verlengd, waardoor de feitelijke loonsverhoging maar 1,8 procent bedraagt.”

Het supermarktconcern zelf meldde namens woordvoerster Buining “alle vertrouwen te hebben in een goede afloop.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!