“Blokker plagieert Hema”

De rechter volgt de klacht van Hema en beschuldigt Blokker van plagiaat. Hema eiste op 21 juli voor de Amsterdamse rechter dat de concurrent niet langer hun spulletjes zou namaken.

De rechtszaal lag gisteren vol kleurrijke handdoeken met visgraatmotieven, mokken, cursusblokken, bekers en borden met bloemetjesmotief. Hema verweet Blokker klakkeloos die ontwerpen te kopiëren. Die laatste keten voerde als verdediging aan “dat bloemetjesmotieven al in de mode zijn sinds de flower-power”.

De bloemetjes van Blokker vindt de rechter alvast geen inbreuk op het auteursrecht van Hema. “Het dessin van Blokker als totaalindruk levert een fijnmaziger patroon op.” Maar met de handdoeken in visgraatmotief en de schrijfblokken heeft Blokker het auteursrecht van zijn concurrent geschonden.

Blokker moet volgens het vonnis de voorraad aan Hema schenken of binnen dertig dagen onder toezicht van een deurwaarder vernietigen. “Een fijn vonnis”, oordeelde directievoorzitter Ronald van Zetten van Hema. “Dit laat ons toe ook kopieergedrag in de toekomst aan te pakken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!