Japan consumeert té functioneel

Ook in Japan geniet ‘functional food’ recent grote populariteit – een te grote populariteit wel te verstaan. In de drang naar gezondheid slaan veel Japanners door naar overconsumptie van deze voedingsmiddelen, waar functionele ingrediënten als sojaproteïne en voedingsvezels aan zijn toegevoegd.

Deze overconsumptie heeft echter juist negatieve invloed op de gezondheid. Dat dringt nu ook tot het land van de rijzende zon door, waar tot nog toe geen maximale dosering voor dergelijke ingrediënten geldt. Daar zal binnenkort verandering in komen. Het Japanse ministerie van volksgezondheid denkt er over richtlijnen in te stellen voor voedingsmiddelen met gezondheidsclaims.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!