Chinese namaak nekt Suriname

Suriname wordt overspoeld met Chinese winkels, en daarmee ook Chinese namaakproducten. Het gevolg: flink dalende verkopen voor winkeliers die de originele producten aanbieden. De laatste tijd duiken in de Surinaamse pers vooral berichten op over nagemaakte Myers- en LG-producten. Daarbij richt de woede van de consument zich overigens in eerste instantie op de officiële distributeurs en verkooppunten. De Surinaamse consument moet volgens de betrokken partijen een stuk alerter worden.

Advocaat Humphrey Schurman van LG: “We zitten hier te slapen en te wachten tot er iets gebeurt. In feite moet de consument gewoon naar de politie stappen en een aanklacht indienen tegen het bedrijf waar hij een nep LG-apparaat heeft gekocht. Dat is pure misleiding en oplichting.”

De enige officiële distributeur van Myers, een producent van bijvoorbeeld druktanks, was een van de ondernemers die de afgelopen maanden een drastische daling in de verkoopcijfers merkte. Een Chinese winkelier in dezelfde straat verkocht bijna identieke producten. Onder de naam Mijers in plaats van Myers, weliswaar, maar genoeg consumenten trapten er blijkbaar in.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!