Geldtransport Almere in gevaar door verbod

Nu geldtransporteurs niet meer voor de winkel mogen parkeren in Almere, kunnen slachtoffers vallen. Dat vrezen winkeliers en geldtransporteurs. De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) eist dat per direct paal en perk wordt gesteld aan gemeentelijke beslissingen die de veiligheid van geldlopers in gevaar brengen. Almere is de eerste gemeente in ons land die transporteurs verbiedt direct voor de winkel te parken, maar andere gemeenten zouden wel eens klakkeloos kunnen volgen, aldus de RND.

Secretaris Pieter Walraven: “Geldlopers móeten snel kunnen handelen en veilig dichtbij winkels parkeren.” Geldlopers kunnen niet langer vanuit hun cabine geld storten en ophalen, via de geldkluizen in de gevels. Walraven: “Dit gaat slachtoffers kosten.” Veilig laden en lossen van waardetransport is van essentieel belang bij het terugdringen van overvallen, aldus de RND-secretaris. “Gemeenten die vanwege de veiligheid van voetgangers en fietsers nu geldtransporteurs weigeren, realiseren zich de gevolgen niet.”

Grote partijen, zoals Brink’s hebben per direct hun activiteiten in Almere gestaakt wegens het nieuwe gemeentebeleid. Hoofd veiligheidszaken bij Brink’s, Sven Vermeulen: “Dit is absurd. We accepteren deze situatie niet omdat zowel het leven van onze geldlopers, maar ook dat van winkelpersoneel en publiek gevaar loopt. Als geldlopers langere afstanden moeten overbruggen, gaat dit ten koste van de veiligheid van ons eigen personeel, winkelmedewerkers en klanten.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!