Sinds afgelopen week heeft ook New York een schijnbaar oer-Hollandse snackmuur. Nadat een vriend tijdens een bezoek onder de indruk was geraakt van de Febo in onze hoofdstad, besloot ondernemer Robert Kwak het automatiekensysteem, met exact dezelfde machinerie als bij Febo, ook in ‘The Big Apple’ te introduceren.
Kwak over zijn eerste confrontatie met de ‘muur’: “Dit is amazing, dacht ik. Ik wist meteen dat dit in New York zou aanslaan. De snelheid, het gebruikersgemak, de stijl… ja, dit is very New York.”
Met het oer-Hollandse gehalte van de automatiek, aan Saint Mark’s Place in East Village, valt het op de techniek na overigens wel mee. Niet alleen kende Amerika al eerder een snackmuurcultuur (die ter ziele ging door de opkomst van McDonald’s en co), ook is in de muur van automatiek BAMN! Geen kroket of frikadel te vinden. Mozzarrella sticks, pizza dumplings, donuts en cheeseburgers voeren hier de boventoon. De eerste reacties zijn ronduit positief, aldus Kwak, die stelt dat ze varieerden van “holy shit!” tot “so cool”.
New York heeft eigen mozzarellamuur
Gepubliceerd op 1 september 2006 om 00:00
Reacties 0