Scarlet moet reorganiseren

Door het afblazen van de beursgang in april heeft Scarlet Telecom een grote reorganisatie moeten doorvoeren. Driehonderd van de zevenhonderd banen zijn verdwenen. Bestuursvoorzitter Paul Gelderloos: “We hebben vijftien miljoen euro kosten bespaard. Daardoor hebben we sinds juni weer een positieve kasstroom.”

De beursgang had als doel meer middelen te verkrijgen voor het doen van een grote overname. “We wilden ons netwerk in Nederland vergroten en daarvoor een grote overname doen.” Volgens de zakenbank Citigroup was een beursgang het beste middel daartoe. Op het laatste moment haakte de Amerikaanse bank echter af. Gelderloos: “Tot op de dag van vandaag blijf ik gissen naar het waarom. Er heeft zich daar kennelijk een politiek spel afgespeeld.”

Hierdoor kon Scarlet zijn netwerk uiteindelijk niet uitbreiden. “Zo’n netwerk in Nederland heeft alleen zin als je voldoende volume hebt. Daarom waren we heel druk bezig met het winnen van nieuwe klanten”, aldus Gelderloos. “Toen de overname niet doorging, moesten we de bakens weer verzetten.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!