Prijzenslag in hoortoestellenland

Opticienketen Hans Anders lijkt een prijzenslag te ontketenen op het gebied van hoortoestellen. Voortaan biedt het alle soorten hoortoestellen aan voor een prijs rond de 476 euro. Dat is het bedrag dat zorgverzekeraars vergoeden aan de keten. Dat betekent dat klant voortaan ieder toestel kunnen verkrijgen zonder bijbetaling. Tot nu toe bood Hans Anders alleen standaardmodellen aan zonder bijbetaling.

“Grotere aantallen kunnen we voor minder geld inkopen. Dat beleid hanteren we ook met onze brillen”, aldus marketingmanager P. Kooiman van Hans Anders. Hij stelt dat de keten met de nieuwe aanpak de strijd wil aanbinden met bijvoorbeeld Schoonenberg Hoorcomfort.

Volgens P. Valk, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Audicien Bedrijven, is de concurrentie in de branche hevig. “De markt verandert en steeds meer aanbieders hanteren een systeem waarbij de prijzen laag zijn.” Het inkopen van grote aantallen is overigens niet de enige reden waarom Hans Anders zijn prijzen laag kan houden, aldus Valk. “Bij Hans Anders is er geen gediplomeerde audicien als verkoper. Wij verlenen die service wel.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!