Spyker koopt Formule 1-team

Vanaf volgend seizoen heeft autofabrikant Spyker een eigen Formule 1-team. Het Nederlandse bedrijf is de nieuwe eigenaar van de renstal Midland. Met de overname is 84 miljoen euro gemoeid. Het zal voor het eerst zijn dat ons land met een eigen team vertegenwoordigd is in de hoogste klasse van de autosport. Overigens was de naam Spyker gisteren, tijdens de Grand Prix van Imola in Italië, al op de Midland-bolides aangebracht.

Spyker-directeur Victor Muller toonde zich dolgelukkig met de aankoop, waarmee Spyker voortaan in één rijtje met bijvoorbeeld Ferrari, BMW en Renault zal komen te staan. “Onze naamsbekendheid schiet omhoog. We zijn nu één dag eigenaar van het raceteam en als ik zie wat er in één dag voor aandacht is geweest. Dat is meer dan in zes jaar bij elkaar. “

Hoewel Spyker-auto’s grif aftrek vinden, maakt het bedrijf geen winst. Muller ziet het Formule 1-avontuur als een belangrijk middel om de verkopen in ieder geval niet te laten inzakken. “De verkopen lopen goed. Maar we moeten vooruit kijken. Wanneer de verkopen over twee jaar inzakken ben je te laat.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!