De eigenaren van een Toyota Prius zijn volgens de Autoweek Tevredenheidstrofee de gelukkigste autobestuurders. De hybride auto kwam als beste compacte middenklasser uit de bus. In de compacte klasse zijn de eigenaren van de Honda Jazz het meest tevreden en in de executive klasse ging de Audi A6 er met de eerste plek vandoor.

Toyota scoorde traditiegetrouw goed in het tevredenheidsonderzoek. De Verso van het Japanse merk behaalde de eerste plaats in het MPV-segment. Ook de prijs voor beste introductie van een auto ging naar Toyota, dit keer naar de Yaris. Deze verdiende zijn eerste plek vanwege de succesvolle doelgroepgerichte aanpak.

Honda sleepte naast hun eerste prijs in de compacte klasse ook nog de eerste prijs in de middenklassers categorie binnen, met hun Accord. Verder ging de prijs voor beste SUV naar de Subaru Forrester.

Deze verkiezing is gebaseerd op een peiling onder 10.000 lezers van het blad Autoweek. Zij vulden de enquête in op de website of in het blad. Het onderzoek beperkte zich alleen tot auto’s uit de bouwjaren 2004 en 2005.