Met je GSM betalen voor de krant

De Japanse kredietkaart fabrikant JCB maakt kleingeld overbodig met nieuwe betalingswijze. Na het kopen van een krant, een kopje koffie of een lekker saucijzenbroodje hoeft de consument alleen maar een speciale telefoon langs een contactloze terminal te halen.

De nieuwe betalingswijze werd gisteren geïntroduceerd in de Amsterdamse Sushi Time. Klanten van het Japan Credit Bureau hebben een speciale mobiele telefoon met daarin de NXP-chip van Philips’ vroegere chipbedrijf. Deze chip staat draadloze communicatie tussen een telefoon en een lezer toe. Het te betalen bedrag wordt direct bijgeschreven in het kassasysteem van de winkelier en direct gecrediteerd op de kredietkaartnota bij de klant.

“De consument hoeft niet meer te zoeken naar kleingeld, en daar profiteert iedereen van, omdat mensen minder lang in de rij hoeven te staan”, aldus Hajime Matsuura, baas van het Amsterdamse filiaal van JCB.

Telecombedrijf KPN is ook betrokken bij dit project. Zij doen al langer testen waarbij mobiele telefoon en betalen moeten samenkomen. KPN doet deze testen in stadions van PSV, Heerenveen en Roda JC. Fans kunnen daar met hun ‘clubmobiel’ het stadion inkomen en daar hun consumpties afrekenen. KPN meldt daar direct bij dat er bij de banken en Interpay weinig enthousiasme heerst over het betalen met je gsm.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!