'Aantal biologische producten in supermarkt gedaald'

Het aantal biologische producten in supermarkten is voor het twee achtereenvolgende jaar gedaald. Dat hebben Milieudefensie en ontwikkelingsorganisatie Solidaridad dinsdag gezegd op basis van eigen onderzoek.

Volgens de twee organisaties hebben supermarkten gemiddeld 58 verschillende biologische producten in de schappen. Daarmee is volgens Milieudefensie en Solidaridad het laagste punt in zeven jaar bereikt. De organisaties wijzen vooral de beschuldigende vinger naar Albert Heijn. Twee jaar geleden was deze supermarktketen nog koploper met gemiddeld 165 biologische producten in de schappen. Nu zijn dat er 119. Ook de supermarkten Jan Linders, Deen, Hoogvliet en Golff laten een daling zien.

Milieudefensie en Solidaridad stellen dat supermarkt Plus met 151 artikelen de meeste biologische producten aanbiedt. Verder laat concurrent Jumbo haar klanten kiezen uit een ruim assortiment producten waar boeren uit derdewereldlanden eerlijke prijzen voor krijgen. Het bedrijf heeft gemiddeld achttien Fair Trade-producten per filiaal. Super de Boer volgt op de voet met zeventien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!