Beate Uhse doet Christine le Duc van de hand

Beate Uhse doet Christine le Duc van de hand

Beate Uhse neemt afscheid van Christine le Duc en zijn verlieslatende groothandel in Nederland. De verkoop levert het erotiekbedrijf in totaal 4,05 miljoen euro op.

De koper van de winkels en online activiteiten van Christine le Duc is een dochteronderneming van een Ierse investeringsmaatschappij. Erwin Cok, voormalig coo van Beate Uhse, is daarbij aangesteld als managing director. Onder de deal valt volgens een woordvoerder van het bedrijf ook Gezed, dat vijf winkels in Amsterdam heeft. Pabo, met een flagshipstore in de hoofdstad, blijft onderdeel van Beate Uhse.

De Nederlandse groothandel Scala is overgenomen door Hartenaas Holding, met Trudy Pijnacker en Walter Kroes als directeuren. Zij zijn al eigenaar van branchegenoot Leg Avenue. In beide deals is het personeel volgens de zegsman ‘meeverkocht’.

Het Duitse concern spreekt van een aanscherping van zijn strategie, waarbij de focus volledig ligt op haar ‘core’-merken en de b2c-sector. Beate Uhse werd lange tijd door Nederlanders geleid, maar stelde eerder dit jaar Michael Specht aan als nieuwe ceo. Het erotiekbedrijf nam de afgelopen maanden onder meer afscheid van ceo Nathal van Rijn, e-commerdirecteur Jacky Lambert en coo Dennis van Allemeersch.

Beate Uhse zag zich de afgelopen jaren al genoodzaakt flink wat filialen van Christine le Duc en Pabo in ons land te sluiten. De omzet van het concern kwam vorig jaar uit tussen de 105 en 110 miljoen euro, waar twee jaar eerder nog sprake was van 143 miljoen euro. Het is nog niet duidelijk of er ook winst is gemaakt: de prognose over 2016 ligt tussen de miljoen euro negatief en twee miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!