'FNV wordt in actiemodel gedwongen'

'FNV wordt in actiemodel gedwongen'

De FNV wordt steeds minder aan tafel gevraagd bij de cao-onderhandelingen van retailers. Daardoor zegt de FNV in een actiemodel gedwongen te worden en zijn stem te laten horen door middel van acties, flyeren en demonsteren. Dat vertelt FNV-bestuurder Nico Meijer aan RetailTrends.

'Bij retailers heerst het idee dat er niet met de FNV te praten valt", zegt Meijer. Doordat de vakbond het actiemodel hanteert, is de kans ook klein dat dat idee verandert, met de mogelijkheid dat de FNV op ten duur helemaal niet meer aan de onderhandelingstafel gevraagd wordt.

Meijer is niet bang dat de rol van de FNV in de toekomst is uitgespeeld. "Het betekent dat het polderen steeds minder zal worden, maar door het actiemodel kunnen wij onze rug recht houden. Dat betekent ook dat wij niet meer die makkelijke partner zijn waar je eventjes een zaak mee kan regelen. We zijn er niet voor de werkgevers en wij zijn er ook niet om zaken te regelen over de ruggen van onze achterban heen."

De FNV voerde onlangs actie bij HEMA omdat de retailer een cao had aangenomen die resulteerde in arbeidsverslechteringen voor zijn werknemers, aldus de vakbond. Ook Xenos heeft de INretail-cao aangenomen zonder overleg met FNV en Picnic werd door de vakbond voor de rechter gesleept omdat het de supermarkt-cao niet aan wilde nemen. Lees het complete verhaal over FNV en de samenwerking met Picnic hier.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!