​Een juwelier nieuwe stijl in Almere

​Een juwelier nieuwe stijl in Almere

De familie De Ruiter is al ruim 25 jaar in de sieradenbranche actief en vooral bekend van het Goudwisselkantoor. Daarvan zijn er inmiddels meer dan vijftig in Nederland. De familie vindt het tijd voor wat anders: vorige week werd een nieuw juweliersconcept geïntroduceerd in Almere.

Reclaimed Jewels, zoals de winkel is genoemd, is volgens zijn initiatiefnemer de ‘juwelier nieuwe stijl’. Het moet namelijk een geheel andere winkelervaring bieden dan de traditionele juwelier. Het verschil zit hem onder meer in het huiskamergevoel, dat de winkel moet geven. En het assortiment, dat zo’n twee keer groter is dan bij een gemiddelde winkelier.

Sieraden kunnen in de winkel van honderd vierkante meter ‘gewoon aangeraakt worden’. Verder speelt storytelling een belangrijke rol, omdat de ‘lustshopper’ die bij Reclaimed Jewels graag verhalen wil vertellen over zijn aankopen. Het doorvertellen van de verhalen achter de sieraden vormt de basis van het concept.

Reclamed Jewels ziet zichzelf als een winkel in het midden- en laagsegment, die geen grote modeketen is, maar ook geen hoogdrempelige juwelier. Het bedrijf is ook online actief, met een webwinkel waarin duizenden andere sieraden worden aangeboden.

De eerste winkel in Almere geldt als testlocatie voor het familiebedrijf uit Klaaswaal. Reclaimed Jewels moet uiteindelijk navolging krijgen op A1-locaties in andere steden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!