Dit is de zelfpluk kruidentuin van Albert Heijn

Sinds de heropening een maand terug gaat de XL-vestiging van Albert Heijn door het leven als ‘de duurzaamste supermarkt’ van Europa. Bovendien zit de winkel boordevol nieuwigheden op het gebied van versconcepten, schreven we eerder al. Een van die nieuwigheden is de ‘zelfpluk kruidentuin’, ontworpen door het Amsterdamse bureau studiomfd.

Stadstuinieren is volgens de ontwerper hot: op je eigen balkon of een ander ongebruikt stuk grond waar je je hand op weet te leggen. Elk zelfrespecterend restaurant heeft tegenwoordig wel een eigen moestuin. En dat is niet zomaar: verse kruiden geven de beste smaak. Bovendien is het niet heel ingewikkeld om je eigen kruiden te laten groeien. Maar niet iedereen heeft de tijd, ruimte of groene vingers om succesvol te tuinieren. En dat is waar Albert Heijn op inspringt.

Albert Heijn is volgens studiomfd de eerste supermarkt in Nederland die ‘instore farming’ omarmt. In de tuin vinden klanten kruiden in het laatste stadium van hun groeiproces. Ze kunnen die zelf oogsten, in de hoeveelheid die ze zelf wensen. Van twee handenvol munt om thee te maken tot drie takjes rozemarijn: het is allemaal mogelijk. Bovendien is er een kleine waterkraan, waar klanten de aarde na het oogsten van hun handen kunnen afspoelen.

Beeld: Johannes van Assem

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in