Een supermarkt in geuren en kleuren

Een supermarkt in geuren en kleuren

Europese consumenten vinden beleving in supermarkten belangrijker dan de prijs, zo bleek uit onderzoek van Nielsen. Nederlandse supermarkten zetten daarom massaal in op verse maaltijden, horecaconcepten en andere vormen van blurring. De Spaanse keten Solera laat in Keulen zien dat er meer manieren zijn om boven het maaiveld uit te komen.

De winkel is eigendom van ondernemer Pepa Bascón, die al jaren levert aan Spaanse restaurants in Duitsland. De toenemende populariteit van Spaanse producten bracht haar op het idee een gemakswinkel voor consumenten te openen. In het ontwerp daarvan is nadrukkelijk aandacht voor 'Mediterrane emotie', gecombineerd met functionaliteit.

De winkel telt vijfhonderd vierkante meter en is ontworpen door designbureau Masquespacio. Het gebruik van zwart geeft een serieuze uitstraling en wordt gecombineerd met afwisselende vrolijke kleuren, die aan Spanje moeten doen denken. Ook de roosters en de zonneschermen boven de diepvriesafdeling zijn een verwijzing naar het thuisland.

Los van alle vrolijkheid, ontbreekt ook in deze supermarkt de beleving niet. Zo is er een keuken waar klanten Spaanse specialiteiten kunnen proeven, of zelf bereiden tijdens workshops.