​Zo komt Leidsche Rijn Centrum eruit te zien

​Zo komt Leidsche Rijn Centrum eruit te zien

In Leidsche Rijn Centrum werken dagelijks 750 mensen aan een nieuw stadshart. Een aantal dat verdubbelt richting de afbouw. Zes aannemercombinaties en zeven architectenbureaus zijn betrokken bij dit veelbesproken project in Utrecht, dat volgend jaar eindelijk geopend wordt. RetailWatching neemt een kijkje op de bouwplaats.

Leidsche Rijn Centrum telt bij oplevering 28 duizend vierkante meter retail, tienduizend vierkante meter kantoren en nog eens tienduizend vierkante meter horeca en commerciële dienstverlening. Ook komen er 762 appartementen, 2051 parkeerplaatsen, een bibliotheek en werd anderhalf jaar terug al een bioscoop geopend. “Waar in Nederland of in Europa wordt nog zo’n stadshart uit de grond gestampt?”, vraagt commercieel directeur Rogier Hendriks van projectontwikkelaar ASR zich hardop af.

De eerste schetsen van het project stammen uit 2003, als de gemeente Utrecht de architect en stedenbouwkundige Jo Coenen vraagt om een masterplan te maken. Het vormt de basis voor het uiteindelijke ontwerp, dat uit namen als het Brusselplein, de Praagpromenade en het Hof van Bern bestaat. De Parijsboulevard is de enige straat waar straks autoverkeer mogelijk is.

Leidsche Rijn Centrum nu


Leidsche Rijn Centrum impressie

Het Brusselplein wordt volgens Hendriks ‘het centrum van het centrum’. “Dat is de plek waar de intocht van Sinterklaas wordt gevierd en Daphne Schippers wordt gehuldigd bij het behalen van een gouden medaille.” Het is tevens de plek waar Jumbo later dit jaar al zijn vierde Foodmarkt van ons land opent. De supermarktketen krijgt er de beschikking over 5600 vierkante meter, met een entree van liefst 25 meter hoog die met mozaïek wordt ingelegd.


Brusselplein nu


Brusselplein impressie

H&M is de tweede grote huurder in het project. De Zweedse modeketen huurt 2150 vierkante meter aan het Hof van Bern, dat op een later moment in het ontwerp is getekend. In dit gebied vinden bezoekers medium to high-end modewinkels en horeca, vergelijkbaar met formules als The Sting en Starbucks.


Hof van Bern nu


Hof van Bern impressie

De Luxemburgpromenade is de plek waar je straks naartoe moet voor ‘value for money’. Een winkel van Blokker of HEMA bijvoorbeeld, al benadrukt Hendriks dat niet al deze namen ook al getekend hebben. Zo zien we namen als Ppash, Moda Vero en EMA in de impressies terugkomen. “Het moet een indruk geven van de winkels die in deze gebieden komen.” Zo kunnen bezoekers aan het Stationsplein zaken van Vapiano, Happy Italy of Shabu Shabu vinden. “Dus geen fastfood zoals bij McDonald’s of Burger King, maar goede maaltijden voor tien of elf euro.”


Luxemburgpromenade nu


Luxemburgpromenade impressie

Dan is er ook nog de Praagpromenade, die volgens Hendriks ‘het snuffelstraatje’ wordt. Het ontwerp is geïnspireerd op de U-vormige Uffizi, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Florence.


Praagpromenade nu


Praagpromenade impressie

Vijftig procent van de winkelmeters is inmiddels verhuurd. ASR heeft nog een jaar de tijd ook de andere helft te verhuren. “We koersen af op een nagenoeg volledig verhuurd winkelcentrum. Er zit nog voor zo’n dertig procent aan contracten in de pijplijn”, stelt Hendriks. Een warenhuis als V&D ziet hij niet meer komen. Wel is hij met een speelgoedwinkel in gesprek om in een zeven meter hoog pand de grootste knikkerbaan van Nederland te realiseren. Verder zoekt vooral nog naar modeketens in het hogere segment met een specifieke doelgroep. “We willen bijvoorbeeld voor dameskleding nog wat goede namen contracteren.”

De bekende namen worden gemixt met ‘local heroes’. Zo openen sneakerformule Blendz en opticien Reyer Lafeber er hun deuren. Ook kunnen bezoekers er vanaf volgend jaar terecht voor koffie uit branderij van 30ML, dat er zijn tweede zaak opent. Eigenaar Frans Kooijman vergelijkt zijn concept met de verkoop van vers brood. “Koffie van bonen die net zijn gebrand is lekkerder dan koffie van een jaar oud.”

ASR heeft inmiddels het stadium bereikt dat wordt nagedacht over de fietsenstallingen en prullenbakken. Ook is er een heuse customer journey voor kinderen uitgestippeld. Niet onbelangrijk als jonge gezinnen een groot deel van de doelgroep vormen. Op een viertal plekken in het centrum worden attracties neergezet, die het voor kinderen leuk maken het shoppingrondje met hun ouders te volgen. “Ouders willen niet winkelen als ze hun kinderen steeds moeten meesleuren.”


Meer weten over de realisatie van Leidsche Rijn Centrum? Lees hier verder.