Dit is de grootste Zara ter wereld

Dit is de grootste Zara ter wereld

Eens in de zoveel tijd opent Zara weer een nieuwe 'grootste winkel ter wereld'. De laatste jaren stond die in New York, terwijl eerder Rome een tijdje de eer had. Nu overtreft de Spaanse moderetailer zichzelf met een nieuwe flagshipstore van zesduizend vierkante meter in zijn thuisland.

De nieuwe grootste Zara-winkel is gevestigd in Paseo de la Castellana, het financiële centrum van Madrid. Naast de omvang, moet ook het innovatiegehalte hoger liggen dan op andere locaties. Zo is er een self-service kassa, waar klanten met hun smartphone kunnen afrekenen. Ook zijn er interactieve pashokjes die worden uitgerust met tablets. Daarmee kunnen zij een medewerker op afstand de juiste maat laten brengen.

De winkel telt vier verdiepingen. De begane grond en de eerste verdieping zijn gericht op vrouwen, terwijl op de tweede het herenaanbod te vinden is. In de kelderverdieping zijn kinderkleding en het magazijn te vinden.

Ook op eco-gebied doet Zara zijn best met het nieuwe vlaggenschip. Zo is 75 procent van het gebruikte materiaal gerecycled en is er een klimaatreguleringssysteem om het energieverbruik terug te dringen. Bovendien is er niet alleen een grote parkeerplaats voor bezoekers die met de auto komen, maar ook voor fietsers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!