Dit is Volcoms skateparadijs in Amsterdam

Dit is Volcoms skateparadijs in Amsterdam

De Nederlandse skatescene kan zich opmaken voor een nieuwe hangplek in hartje Amsterdam. Volcom opent namelijk een flagshipstore aan de Damstraat, en daar is meer te doen dan alleen kleding kopen.

Verdeeld over twee verdiepingen heeft Volcom 120 vierkante meter tot zijn beschikking. Bij de realisatie van de winkel stond het dna van het merk centraal, die het zelf omschrijft als rauw, creatief, authentiek en innovatief. Dat moet onder meer terugkomen in de mix van industriële materialen en moderne elementen met de historie van het zestiende-eeuwse pand. Er hangt 'custom-made artwork' van artiesten als Anthony Lister, Don Pendelton en Tetsunori.

De mix van skateboarden, kunst, muziek en creativiteit staat centraal in de flagshipstore. De winkel biedt naast een uitgebreide fashioncollectie ook een mix van technische zomer- en wintersportkleding. Ook is er speciaal voor deze locatie een Amsterdam-collectie ontwikkeld. Verder is er een hoek waar bezoekers kunnen zitten en 'hun creativiteit kwijt kunnen', onder meer met een aangesloten gitaar. 

Volcom heeft naar eigen zeggen bewust gekozen voor de Damstraat, omdat die locatie 'in alle facetten het dichtst bij het dna van Volcom komt'. Het merk wijst op de mix van creatieve jeugd, toeristen en stedelijke locals. Het merk wil later verder uitbreiden in ons land.