De ultieme merkversterker van Starbucks

De ultieme merkversterker van Starbucks

Als Starbucks een nieuwe vestiging opent van een van zijn premiumconcepten, weet je bij voorbaat dat je je ogen uitkijkt. Dat geldt ook voor de nieuwe Reserve Roastery in New York, de tweede in de VS en de vierde in totaal. Alles wat met koffie te maken heeft komt hier samen.

Starbucks heeft zich in de Big Apple gevestigd in het Meatpacking District, waar de retailer zo'n 2100 vierkante meter vult. Bij binnenkomst in de Roastery kunnen klanten direct een bezoek brengen aan de koffiebar, op de begane grond. Barista's maken daar klassieke koffiespecialiteiten als cappuccino en espresso, maar ook speciale varianten met bijvoorbeeld whisky en kardemom. Er zijn twee koffiebars in de Roastery, die in totaal zeven verschillende...

Als Starbucks een nieuwe vestiging opent van een van zijn premiumconcepten, weet je bij voorbaat dat je je ogen uitkijkt. Dat geldt ook voor de nieuwe Reserve Roastery in New York, de tweede in de VS en de vierde in totaal. Alles wat met koffie te maken heeft komt hier samen.

Starbucks heeft zich in de Big Apple gevestigd in het Meatpacking District, waar de retailer zo'n 2100 vierkante meter vult. Bij binnenkomst in de Roastery kunnen klanten direct een bezoek brengen aan de koffiebar, op de begane grond. Barista's maken daar klassieke koffiespecialiteiten als cappuccino en espresso, maar ook speciale varianten met bijvoorbeeld whisky en kardemom. Er zijn twee koffiebars in de Roastery, die in totaal zeven verschillende bereidingsmethoden bieden.

Nieuw in de Roastery is de Arriviamo Bar, geïnspireerd op de Italiaanse traditie van het aperitief. In deze 'ambachtelijke cocktailbar' worden door mixologen cocktails met koffie en thee geserveerd, samengesteld door de bekroonde 'mixologist' Julia Momose. Speciale cocktails zijn onder meer de Nocino Notte, gemaakt met cold brew-koffie, jenever en zwart truffelzout. De Arriviamo Bar serveert ook een selectie van bieren, wijnen en klassieke cocktails. Ook de Milanese bakkerij Princi is terug te vinden in de Roastery.

Reserve Roastery is een werkende koffiebranderij, waar de gehele dag koffie wordt gemaakt en vers geserveerd in de vestiging zelf, of verzonden naar Starbucks-winkels over de hele wereld. Alles is erop ingericht consumenten koffie te leren kennen van boon tot kop. "We hebben de Roastery ontworpen als de ultieme ervaring van alles wat met koffie te maken heeft en er is niets vergelijkbaars in de wereld", zegt ceo Kevin Johnson van de koffieketen. "Het dient als een merkversterker voor Starbucks en een platform voor toekomstige innovatie." Reserve Roastery heeft verder vestigingen in Seattle, Shanghai en Milaan, terwijl Tokio en Chicago voor volgend jaar op de planning staan.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!