Duurzaam en futuristisch, dat is schoenenmerk Rombaut

Hoewel zo’n vierhonderd winkelcentra en grote winkels hun deuren vanaf deze week moeten sluiten, zijn veel kleinere winkels in Frankrijk ondanks de crisis nog geopend. Goed nieuws voor het duurzame schoenenmerk Rombaut, dat zich met een flagshipstore in Parijs heeft gevestigd.

Hoewel zo’n vierhonderd winkelcentra en grote winkels hun deuren vanaf deze week moeten sluiten, zijn veel kleinere winkels in Frankrijk ondanks de crisis nog geopend. Goed nieuws voor het duurzame schoenenmerk Rombaut, dat zich onlangs met een flagshipstore in Parijs heeft gevestigd.

De flagshipstore is gevestigd in de Parijse wijk Marais, die bol staat van de modeboetieks, kunstgalerijen en restaurants. De winkel bevindt zich op de begane grond van een negentiende-eeuws gebouw.

Het interieur van de winkel is minimalistisch en industrieel, met betonnen vloeren, aluminium muren en stalen rekken. Eén wand is gestript, waardoor de oorspronkelijke bakstenen muur zichtbaar is. Maar het meest opvallend zijn onomstotelijk de paarskleurige sculpturen, ontworpen door kunstenaarsduo Julie Villard en Simon Brossard. De aliën-achtige kunstwerken passen goed bij de futuristische stijl van het merk, dat elke vijf tot zes maanden nieuwe, jonge kunstenaars de kans geeft hun werk te presenteren.

Rombaut is opgericht in 2013 door de Belg Mats Rombaut. Het merk staat bekend om zijn futuristische, 'chunky' (uniseks) sneakers en hoge hakken en verkoopt daarnaast accessoires en capsulecollecties. Alle items zijn gemaakt van plantaardige en veelal gerecyclede materialen. Rombaut opende eerder twee pop-upstores in Parijs.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen