‘Pinnen mag geen cent extra kosten’

Het pinnen van kleine bedragen moet zonder extra kosten gepaard gaan, vindt de Consumentenbond. Ruim een vijfde van de winkeliers brengt zijn klanten op dit moment nog wel een klein bedrag in rekening als er beneden de tien euro wordt gepind, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).

De Consumentenbond hekelt die pinboete, evenals betalingsverwerker Currence, die onlangs een grote campagne startte om ook kleine bedragen te pinnen. Supermarkten zien dit wel zitten, omdat pinnen de veiligheid bevordert. Als er veel gepind wordt zit er minder cash geld in de kassa.

“Er zijn geen argumenten om extra kosten in rekening te brengen”, zegt een woordvoerder van Currence. Volgens hem zijn pinpaketten voor ondernemers de laatste jaren aanzienlijk goedkoper geworden.

“Maar nog niet iedere ondernemer heeft zo’n voordelig pakket”, zegt Henk Kok, directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Hij wil ondernemers de vrijheid gunnen bepaalde kosten door te berekenen en wijst erop dat de bordjes waarop pinboetes bij kleine bedragen worden aangekondigd al steeds vaker verdwijnen.

Zie ook: Supermarkten stimuleren pinnen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!