Belastingdruk grootste ergernis ondernemers

Ondernemers ergeren zich het meest aan de in hun ogen te hoge belastingdruk. Ook het imago van de Haagse politiek is voor veel ondernemers een doorn in het oog. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim vierhonderd Nederlandse ondernemers, uitgevoerd door Ruigrok Netpanel, in opdracht van pr-bureau Winkelman & Van Hessen in Den Haag en de Gijrath Media Groep in Amsterdam.

Het onderzoek wordt dinsdag 15 januari gepresenteerd op de eerste Big Improvement Day (BID), een netwerkdag in de Amsterdamse RAI. De hoge belastingdruk (47 procent) en het imago van de Haagse politiek (43 procent) mag dan de 'ergernis-top vijf' van ondernemend Nederland aanvoeren, ook de verkeersproblematiek (43 procent) is voor veel ondernemers een heet hangijzer, net als de veiligheid op straat (22 procent) en niveau van de gezondheidszorg (20 procent).

Ondernemers zien ook een aantal verbeteringen in het afgelopen jaar. Daarin staat op nummer één de economische ontwikkeling (59 procent), het ondernemersklimaat (33 procent), aandacht voor duurzaamheid (19 procent). Bijna een op de vijf (18 procent) ondervraagden zei het afgelopen jaar helemaal geen verbeteringen te hebben gezien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!