‘Ondernemers genegeerd bij aanpak Wallen’

De gemeente Amsterdam heeft bij het maken van haar toekomstplannen de ondernemers in de buurt totaal genegeerd. Dat lieten een aantal raamexploitanten, coffeeshophouders en andere zelfstandigen maandag weten tijdens de presentatie van hun Platform 1012.

Met die organisatie willen zij in actie komen tegen het in december bekendgemaakte voornemen van het stadsbestuur het postcodegebied 1012 - waaronder de roemruchte hoerenbuurt valt - flink op te schonen. Daartoe zou onder meer het aantal prostitutieramen aanzienlijk moeten verminderen.

“Wij worden volledig genegeerd. Dat hoeven wij niet meer te pikken”, aldus ex-horecaondernemer en bewoner van de Wallen Wim Boef. “Wij willen een volwaardige gesprekspartner worden.” De ondernemers stelden de wens van de hoofdstad om zaken als het witwassen van geld en gedwongen prostitutie te willen aanpakken te steunen. Het veranderen van het aangezicht van de Wallen is daarbij volgens hen echter niet nodig. "Wij ondersteunen de gemeente daarin, maar de overheid heeft al voldoende middelen om criminelen aan te pakken", aldus Boef.

In de plannen om prostitutieramen te vervangen door bijvoorbeeld mode-ateliers zien de zelfstandigen helemaal niets. Boef: “Deze buurt heeft een unieke identiteit die over de hele wereld bekend is. Die moet behouden blijven. Iets wat goed is, moet je niet veranderen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!