C1000 aan vooravond van reorganisatie

Supermarktketen C1000 staat een reorganisatie te wachten. De keten moet filialen verkopen en er wordt gesneden in het personeelsbestand op het hoofdkantoor in Amersfoort. Morgen maakt Bert Roetert, directer van Schuitema, bekend welke maatregelen precies genomen gaan worden.

C1000, met 443 winkels de tweede keten van Nederland, groeit minder hard dan de concurrentie. Vorig jaar groeide de markt met ruim vijf procent, maar de vestigingen van C1000 kwamen gezamenlijk niet verder dan een omzetgroei van 2,2 procent.

Volgens vakblad Distrifood adviseren deskundigen aan C1000 om zwaar verliesgevende filialen af te stoten, om winkelfilialen te verkopen aan zelfstandige ondernemers en om het hoofdkantoor in Amersfoort af te slanken. Afgelopen jaar werden 22 winkels van de hand gedaan en slechts zeven nieuwe filialen geopend.

Het probleem zit volgens ingewijden niet bij de 360 zelfstandige ondernemers van C1000, maar bij de tachtig eigen filialen. Die werden in 2000 van A&P (het vroegere Jac Hermans) gekocht door groothandel Schuitema. Maar het bedrijf heeft die winkels nooit uit de rode cijfers gekregen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!