Lingerieoorlog tussen Marlies Dekkers en Sapph

Lingerieretailer Marlies Dekkers heeft winkeliers laten weten dat gestopt zal worden met de toelevering als ze nog langer lingerie van concurrent Sapph verkopen. Sapph heeft op haar beurt aangekondigd stappen te ondernemen tegen Marlies Dekkers. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. 

Inmiddels heeft Marlies Dekkers de bevoorrading naar twee winkels die Sapph in de schappen hebben reeds gestaakt. Sapph Intimates noemt de handelswijze van Marlies Dekkers ‘misleidend en onrechtmatig’. Ook stelt Sapph dat Marlies Dekkers afnemers onder druk zet, wat in strijd is met de Europese Mededingingswet en daarom wordt een klacht voorbereid bij Eurocommissaris Kroes. "Als je je niet aan de regels houdt, moet je worden bestraft. Een van de regels in zaken is dat je de ander niet mag belemmeren op de markt te komen, ook al vind je dat het product op dat van jou lijkt", vindt Sapph-topman Heilbron. "Marlies wil ons in feite uit de markt drukken. Je mag elkaar vrijelijk beconcurreren, maar geen afnemers onder druk zetten."

Advocaten van Marlies Dekkers beschuldigen Sapph van ‘imitatie en het aanleunen tegen het imago van Dekkers'. Ook wil Marlies Dekkers stappen ondernemen tegen Sapph omdat de ontwerpen volgens haar steeds meer op die van haar lijken. "Wij zeggen: als je al een echte Rembrandt in je winkel hebt hangen, dan heb je géén behoefte aan een imitatie-Rembrandt", aldus Arnold Perizonius, topman van Marlies Dekkers. "We willen niemand iets verbieden, maar wij zeggen wel tegen winkeliers: als jullie kleding kiezen, kiezen wij óók. Als zij besluiten Sapph in de winkel te voeren, dan besluiten wij om niet langer Marlies Dekkers te voeren."


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!