Wendy van Dijk beschuldigd van plagiaat

Een Enschedese modeontwerpster beschuldigt Wendy van Dijk van plagiaat. Dat schrijft De Telegraaf woensdag.

De presentatrice van onder meer Idols maakte onlangs bekend voor de vierde keer een speciale modecollectie voor warenhuisketen V&D te hebben gemaakt. Op de reclameposter voor de collectie, die door heel Nederland in abri's is te zien, draagt Wendy van Dijk een lichtblauw jurkje met zwarte bandjes.

“Dat is mijn jurkje”, zo reageerde modeontwerpster Marcha Hüskes gisteren, toen ze de reclameposter van V&D zag. "Ik was met stomheid geslagen. Ik ben meteen naar het warenhuis gegaan en heb het jurkje gekocht om er echt zeker van te zijn dat mijn vermoeden klopte. En ja hoor. Het is echt hetzelfde ontwerp. Van de verhoudingen, de maten tot de breedte van de banden, alles."
In november vorig jaar leende Wendy's stylist het bewuste jurkje van Hüskes voor de opnames van het tv-programma Heel Holland Helpt. Hüskes: "Wendy draagt het in de uitzending van 7 december. Ze was er erg enthousiast over en wilde het graag hebben. Maar vervolgens hoorde ik niets meer. Nu begrijp ik waarom."

Bij V&D reageren ze verbaasd. "Het jurkje is een onderdeel van het thema Fantastical Sport", zegt Sandy Perquin, woordvoerder van V&D. "In dat thema passen T-shirtjurkjes van glanzende stof met verhoogde aangerimpelde modellen." Wendy's manager, Frank Wisse, zegt ook van niets te weten: "We gaan bekijken of het werkelijk zo is."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!