Bol.com verkoopt half miljoen gebruikte boeken

Met ruim een half miljoen verkochte tweedehands boeken is internetwinkel Bol binnen een jaar de grootste verkoper van tweedehands boeken in Nederland geworden. Dat meldt het bedrijf vandaag in een persbericht.

Vorig jaar stapte de mediawinkel naast de verkoop van nieuwe boeken bewust in het nieuwe marksegment. Dat in twaalf maanden meer dan 1,2 miljoen boeken zouden worden aangeboden op de site, waarvan 500 duizend verkocht, overtreft alle eerdere verwachtingen, aldus het bedrijf.

Ruim een derde van de verkochte tweedehands boeken zijn studieboeken. Studenten ontdekten vorig jaar in grote getale de koop- en verkoopmogelijkheden van hun gebruikte studieboeken. Dit jaar verwacht bol.com voor het nieuwe studiejaar meer dan het driedubbele aantal studieboeken te verkopen. Bol.com was in Nederland al een van de grootste boekverkopers van nieuwe boeken en is dat nu ook voor tweedehands boeken. Inmiddels is 1 op de 7 verkochte Nederlandse boeken bij bol.com tweedehands.

Daniel Ropers, directeur van bol.com, ziet ook steeds meer zakelijk animo bij professionele aanbieders van tweedehands boeken en bij particulieren om via de mediawinkel gebruikte boeken aan te bieden: “Het ‘uploaden’ van boeken, dus aanbod plaatsen, is heel makkelijk en ook nog eens gratis.”

“De kans op het daadwerkelijk verkopen van je boek is nergens groter, omdat er dagelijks honderdduizenden boeken worden gezocht”, stelt Ropers. “Het bestellen en afleveren is over de hele linie erg goed verlopen. Het lijkt er op dat we een nieuwe standaard hebben kunnen neerzetten in een markt die toe was aan een volwassen en transparant koop- en verkoopmechanisme”.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!