Gesteggel om btw-verhoging

CDA en PvdA dreigen woensdag in aanvaring te komen over uitstel van de btw-verhoging. De PvdA is geneigd de door het kabinet geplande verhoging van de omzetbelasting van negentien naar twintig procent uit te stellen. Het CDA ziet daar niets in - de partij vreest dat van uitstel afstel komt. Vandaag debatteert de Kamer met minister Bos (Financiën) over de voorjaarsnota, meldt de Telegraaf.

"Ik heb grote twijfels bij de btw-verhoging", zegt PvdA-Kamerlid Paul Tang. "Het lijkt me verstandig die maatregel uit te stellen met het oog op de inflatie en de dreigende loon-prijsspiraal." Daarmee lijkt de PvdA de tegenstanders van de btw-maatregel aan een meerderheid te helpen.

Het CDA vindt echter dat de verlaging van de ww-premie wél door moet gaan per 1 januari volgend jaar, omdat die maatregel de werkgelegenheid bevordert. Bovendien denken de christen-democraten dat als de btw volgend jaar niet omhooggaat, het een jaar later zeker niet meer zal gebeuren omdat dan gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden. Nog een jaar later zijn de landelijke verkiezingen in aantocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!