Opnieuw problemen bij Bakker Bart

Franchisenemers van Bakker Bart klagen over fouten in de bevoorrading, trage kassa’s en hoge winkelhuren. Dat schrijft De Telegraaf. Ook zijn winkeliers boos op het moederbedrijf omdat ze door Bart’s Retail niet gecompenseerd worden voor het extra werk dat het terugsturen van kwalitatief slechte deegproducten met zich mee heeft gebracht.

Volgens de Bakker Bart-winkeliers is de nieuwe Bart’s Retail-directeur Robert van Ballegooijen begin dit jaar met de beste intenties aan de slag gegaan met de aanbevelingen van bemiddelaar Joop Kalksma. Maar de opvolger van de voormalige directeur Terstappen is op een aantal problemen gestuit die zijn werk niet gemakkelijk maken.

Zo kampt Bart’s Retail met een huurgat van anderhalf miljoen euro doordat het moederbedrijf per saldo verlies lijdt op de huurkosten van winkelpanden. Franchisenemers dragen in de regel tien procent van hun omzet af als huur. Maar sommige van die bakkers zitten in te dure panden terwijl hun omzet te laag is.

Om deze problemen uit de wereld te helpen, wil het moederbedrijf een proef starten met een aantal Bakker Bart-vestigingen op dure winkellocaties. Die moeten straks geen tien, maar veertien procent van hun omzet afdragen als huur. “Wij vinden dat investeringsmaatschappij Gilde, de huidige eigenaar van Bart’s Retail, nu maar eens moet investeren in ons bedrijf. Het kan niet zo zijn dat wij als franchisenemers overal voor opdraaien”, benadrukken zij.

Ook zijn de franchisers boos over fouten in de bevoorrading door Bart’s Retail. “Zo krijg je de ene dag de helft niet van wat je hebt besteld en de volgende dag ontvang je opeens producten waar je helemaal niet om gevraagd hebt. Ook de kassa’s in onze winkels zijn een ramp. Ze zijn traag en pinbetalingen van klanten worden soms niet geregistreerd.”

In een reactie zegt een woordvoerder van Bart’s Retail de klachten van de franchisers niet te herkennen. Wel geeft hij aan dat het moederbedrijf van Bakker Bart werkt aan het verbeteren van het rendement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!