Asbest gevonden in winkelcentrum Spijkenisse

Het uitgebrande winkelcentrum Waterland in Spijkenisse bevat asbest. Volgens de gemeente gaat het om een kleine hoeveelheid, maar de kankerverwekkende stof is niet vrijgekomen. De volksgezondheid is dan ook niet in gevaar, zo laat de lokale overheid weten.

Het asbest werd aangetroffen in de oude kozijnen van het filiaal van de C1000. Het materiaal wordt door de brandweer nat gehouden om verspreiding door de lucht te voorkomen. De gemeente geeft aan dat de resten later deze week worden opgeruimd.

De gemeente heeft vandaag een overleg met de winkeliers van het getroffen winkelcentrum. De supermarkt en zeven andere winkels in het winkelcentrum zijn verloren gegaan. Omliggende winkels hebben rook- en waterschade opgelopen. De gemeente gaat de eigenaren helpen bij het zoeken van vervangende ruimtes.

De brand ontstond zondag rond 21.00 uur door nog onbekende oorzaak. Ruim 130 brandweermannen zijn bij het blussen betrokken geweest. De brandweer van Spijkenisse kreeg hulp van diverse korpsen uit de omgeving.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!