'Apple heeft verkoopdoel iPhone bereikt'

Apple heeft inmiddels tien miljoen iPhones verkocht. Daarmee voldoet het bedrijf aan de doelstellingen voor het einde van 2008. Dat beweert beleggersblog Seeking Alpha, dat zich daarbij baseert op lijsten met uitgegeven IMEI-nummers, unieke cijfercodes die een mobiele telefoon identificeren.

Volgens die cijfers zouden van de in juli gelanceerde iPhone 3G in totaal zo'n 7,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Van de eerste generatie van het toestel gingen zo'n 2,5 miljoen stuks over de toonbank. Apple liet eerder weten voor het einde van 2008 tien miljoen iPhones te willen verkopen. Als de cijfers van Seeking Alpha kloppen, heeft het bedrijf die doelstelling al gehaald voor het laatste kwartaal van het jaar was begonnen.

De eerste editie van de iPhone was in een beperkt aantal landen verkrijgbaar. Het toestel beschikte anders dan zijn opvolger bovendien niet over een snelle mobiele internetverbinding, wat veel potentiële kopers deed aarzelen. De verkopen trokken echter sterk aan na de lancering van de iPhone 3G, die in veel meer landen te koop is en bovendien minder kost.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!