Faillissementen Amerikaanse retail in kaart

De retail in de Verenigde Staten heeft een zwaar jaar achter de rug. Winkelbedrijven voerden massaal herstructureringen door, vroegen faillissementen aan en gingen definitief in het slot. De slechte economische omstandigheden in de VS zullen ook dit jaar slachtoffers eisen, zo meldt de Amerikaanse site voor burgerjournalistiek NowPublic.

In een interview met Bloomberg Radio voorspelde directeur Burt Flickinger van Strategic Resource Group onlangs een heel zwaar jaar voor onder meer ‘warenhuizen, speciaalzaken, discountwinkels, kruidenierszaken en drogisterijen op zowel multi-regionaal en nationaal niveau’.

NowPublic houdt een lijst bij van Amerikaanse retailers die in zwaar weer verkeren. Te denken valt aan winkeliers die onder curatele staan, failliet zijn of een faillissement hebben aangekondigd. Maar ook winkelsluitingen en personeelsontslagen worden op de voet gevolgd.

Deze lijst wordt voortdurend bijgewerkt, om zicht te houden op alle nieuwe ontwikkelingen binnen de Amerikaanse detailhandel. Klik hier voor een overzicht van 2008 en hier voor de ontwikkelingen tot nu in 2009.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!