Scholieren opgepakt na nepoverval

Twee middelbare scholieren zijn vrijdag in Amstelveen opgepakt, omdat ze als ‘stunt’ een supermarkt wilden overvallen. Het gemaskerde duo stormde even voor negen uur de C1000-supermarkt binnen en joeg het personeel de stuipen op het lijf. Dat was ervan overtuigd dat het ging om een echte overval. Medewerkers drukten daarom direct de overvalknop in en belden 112.

De politie rukte uit met een groot team. Ook werd een helikopter op het gebied afgestuurd. Toen het duo na vijf minuten de supermarkt uit liep, werden ze direct gearresteerd. De actie van de twee bleek een grap in het kader van een ‘honderddagenstunt’; vrijdag was de honderdste dag na de start van het schooljaar.

C1000 spreekt van een ‘misselijke grap’. “Voor het personeel is dit een ontzettend traumatische ervaring. De cassières hebben bij andere werkgevers eerder een overval meegemaakt”, laat woordvoerder Rianne de Graaf aan het AD weten. De supermarkt was na de nepoverval korte tijd gesloten, maar ging kort na het middaguur weer open. Het personeel is vervangen door collega’s van andere filialen.

Deze week bleek dat het aantal winkelovervallen in Nederland in de eerste elf maanden van 2008 met twaalf procent is gestegen. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat er sprake is van een stijging, na jarenlange daling. Bovendien neemt het aantal jonge overvallers, in de leeftijd van 14 tot 28 jaar, volgens de politie flink toe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!