Stickers tegen skimmen

Duizenden pinautomaten bij de kassa’s van Albert Heijn, Etos en Gall Gall krijgen twee stickers om een einde te maken aan het skimmen. Als de sticker kapot is, weet de winkelier direct dat met de automaat is gesjoemeld. Bij de operatie worden alle winkels van Ahold onder handen genomen. De AH-winkel in hartje Rotterdam was een van de eerste.

De afgelopen maanden werden winkeliers herhaaldelijk getroffen door skimmers, die op ingenieuze wijze de gegevens van klanten wisten te vergaren. Zo liet een man zich insluiten in een AH, waarna hij in de nacht aftapapparatuur installeerde. Toen hij terugkeerde om zijn ‘buit’, de gegevens van tientallen klanten, op te halen, werd hij betrapt.

Eerder plakte ook VD zegels op haar toen verouderde automaten. De fraudeurs wisten deze beveiliging te omzeilen, mogelijk door zelf de verbroken zegels door nieuwe exemplaren te vervangen.

Over de exacte manier waarop de sticker een einde moet maken aan het skimmen, wil Ahold niets kwijt. Winkels, banken, maar ook de NS zijn in een continue wedloop verzeild geraakt met de skimmers, die veelal uit Oost-Europa komen. De dieven weten keer op keer de nieuwe beveiliging te omzeilen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!