Meer elektrische brom- en snorfietsen verkocht

De verkoop van elektrische brom- en snorfietsen is in het eerste kwartaal van dit jaar met 78 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt autobranchevereniging Bovag, mede op basis van eigen gegevens. De totale verkoop nam met vijf procent toe.

Het totaal aantal elektrische scooters is daarmee toegenomen tot 2,5 procent van de totale verkoop. Deze voertuigen hebben geen verbrandingsmotor en stoten daarom geen CO2 of andere schadelijke stoffen uit. Dit is volgens Bovag vrijwel net zo veel als het aandeel van personenauto's in de totale autoverkoop vorig jaar.

Volgens een woordvoerder van Bovag zijn de elektrische brom- en snorfietsen vooral populair omdat zij een stuk goedkoper zijn om mee te rijden. Zij kunnen binnen enkele uren volgens de Bovag voor 'een paar dubbeltjes' worden opgeladen. Dan kan er ongeveer honderd kilometer mee gereden worden, wat volgens de Bovag genoeg is voor dagelijks gebruik in de stad of voor woon-werkverkeer.

Daarnaast zou ook milieuvriendelijkheid een rol spelen bij de aanschaf. De aanschafprijs is volgens de zegsman ongeveer gelijk aan een gewone brom- of snorfiets. De grote stijging dit jaar zou te maken hebben met de uitbreiding van het aantal aanbieders en de gestegen kwaliteit.

Bovag noemt het opvallend dat vooral steeds meer vrouwen een brom- of snorfiets kopen, in het eerste kwartaal tien procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden er in het eerste kwartaal dit jaar 17.371 nieuwe brom- en snorfietsen verkocht. Vorig jaar waren dit er in dezelfde periode 16.500.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!