Consumentenbond: rundergehakt vetter dan half-om-half

Rundergehakt is soms vetter dan half-om-halfgehakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De verschillen tussen het vetpercentage in rundergehakt blijken groot. Gehakt van de Keurslager bevat tien procent vet, gehakt van de Lidl 25 procent. Gehakt van de Keurslager blijkt wel duurder dan supermarktgehakt.

Het vetpercentage bij half-om-halfgehakt verschilt minder per aanbieder. Met negentien procent vet is het gehakt bij de Plus het magerst. Het vetste gehakt, dat bij Lidl en Jumbo werd aangeboden, bevatte 25 procent vet. Dit is ook het maximaal toegestane vetpercentage van half-om-halfgehakt.

Het magere rundergehakt van C1000 blijkt het minste vet te bevatten van het geteste gehakt: zes procent. Het magere gehakt van Jumbo en het gewone rundergehakt van de Keurslager komen met tien procent vet op de tweede plaats.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!